Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Επιτέλους εντοπίσαμε στο διαδίκτυο ολόκληρη την περίφημη ομιλία του Δημήτρη Λιαντίνη προς τους Στρατιωτικούς Γιατρούς με θέμα τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

  • Πατήστε εδώ για να την παρακολουθήσετε κατευθείαν στο Google. Διάρκεια 1 ώρα 41' 58''.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελπίζουμε να είστε τυχεροί και να το βρείτε εκεί... γιατί ορισμένες φορές για λόγο άγνωστο σε μας, το βίντεο δεν εμφανίζεται... Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να δείτε τα βίντεο που ακολουθούν στον κατάλογο (δεξιά σας, στα περιεχόμενα) μετά τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, μέχρι εκεί που βλέπετε τη ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΙΣΜΟΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ, τα οποία αποτελούν αποσπάσματα ολιγόλεπτα της ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Οι τίτλοι τους ελπίζουμε να σας βοηθήσουν να επιλέξετε εκείνο που σας ενδιαφέρει περισσότερο. Είναι κι αυτό μια κάποια λύση αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία. Όμως επισημαίνουμε πως μόνο αν δείτε ολόκληρη την ομιλία θα μπορέσετε να εμβαθύνετε σε όσα λέει ο Λιαντίνης για το θάνατο. Το "μόνο" αφορά τα βίντεο. Γιατί υπάρχει πάντα ο άλλος δρόμος... Η μελέτη του έργου του. Όλα όσα ακούγονται στη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, είναι γραμμένα στα βιβλία του. Ούτε μία λέξη καινούρια δεν υπάρχει στο βίντεο για όποιον έχει μελετήσει το γραπτό του έργο.

Παράδειγμα:

Αττική Τραγωδία. Θα βρείτε πολλά περισσότερα από αυτά που ακούγονται στο βίντεο αν διαβάσετε το HOMO EDUCANDUS. (σελ. 150)

Σόλωνας και Δημοκρατία. Βρίσκεται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σελ. 159

Θάνατος των αστέρων. Στο επίμετρο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ. σελ. 203

Πείραμα του Σρέντιγκερ. ΓΚΕΜΜΑ. σελ. 136

Αρχή της Απροσδιοριστίας. Σε πολλά σημεία του έργου του και κυρίως στη ΓΚΕΜΜΑ, σελ. 128

Αυτοκτονία του Ουτικανού. Πολυχρόνιο. Από εξώφυλλο έως τέλος... Όλες οι αυτοκτονίες των Ρωμαίων είναι εκεί. Και προτείνουμε όλο το βιβλίο γιατί εκεί θα βρείτε και τη διάκριση της αυτοκτονίας από την πράξη του Λιαντίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη

Τελευταία Σχόλια